Groep 5 – de eerste periode zit er op!

Geplaatst op maandag 23 oktober 2017

De eerste schoolweken zitten er alweer op en we kunnen gaan genieten van een welverdiende herfstvakantie.
Zo hebben we deze eerste weken aan elkaar kunnen wennen, want we hebben vijf nieuwe leerlingen in onze klas. Nova, Jayden, Ben en Aïssatou zijn vanaf het Spectrum gekomen, Nina komt van een school uit Almere. Inmiddels hebben zij allemaal hun draai in de groep gevonden en heeft de klas hen super goed opgenomen. Fijn om te zien hoor!

Vrijdag 29 september zijn we met de klas naar Nemo geweest. Het was een hele onderneming om met de trein daarheen te gaan. De groep vond het erg spannend. Het werd nog spannender toen bleek dat de trein korter was omdat ze de andere coupés niet konden aankoppelen. De kinderen pakten dit fantastisch goed op en gingen allemaal netjes op de grond zitten. Eenmaal aangekomen bij Nemo mocht iedereen meedoen met de workshop waarbij de groep moest samenwerken. Ze moesten een oplossing bedenken om glas van punt A naar punt B te brengen zonder zelf het glas aan te raken. Ze hebben prachtige dingen bedacht en waren enorm enthousiast. Ze hebben dit ook leuk aan elkaar gepresenteerd. Er was daarna nog tijd om heerlijk vrij rond te lopen en zelf dingen te ontdekken.

Vlak voor de herfstvakantie was ook de playbackshow. Daar hebben voor onze klas Noah, Nynke, Anne-May en Dylan aan deelgenomen. Wat deden ze het goed en wat hebben ze onze klas goed vertegenwoordigd. We hebben helaas niet gewonnen, maar we waren erg trots dat onze klas zo’n TOP act heeft neergezet.

We gaan nu allemaal genieten van een welverdiende herfstvakantie zodat we uitgerust en wel aan de drukke weken kunnen beginnen die ons staan te wachten. Sint Maarten, Sinterklaas, Kerst er valt weer genoeg te beleven in de aankomende weken.

In de periode van de herfstvakantie tot de kerstvakantie gaat juf Teagan even naar groep 4, omdat juf Bianca even naar Gambia is. Zij gaat daar vrijwilligerswerk doen op een school. Juf Sharon staat deze periode fulltime voor groep 5.