Groep 1-2 A Thema Herfst

Geplaatst op zaterdag 11 november 2017

 

Vol aandacht zitten de kinderen van 1 en 2 te kijken en te luisteren naar het gesprek dat Tante Truus voert met Arie de Letterkanarie. Arie heeft iets vreselijks ontdekt. De bomen in het bos en rond de villa zijn ziek. Alle blaadjes iggen op de grond. Arie plakt daarom met lijm en plakband de blaadjes op de bomen. Tante Truus legt samen met de kinderen uit dathet Herfst is, dan horen de blaadjes van de bomen te vallen!

Het thema herfst is begonnen! Kom je ook eens onze herfsttafel bewonderen.

De week voor de herfstvakantie is groep 1 druk geweest met systeem rijgen. Kijk eens wat een knappe kinderen!

De kinderen uit groep 2 oefenen druk met hakken en plakken. Dat doen zij samen met Hak en Plak van de taalvilla.

De juf bedenkt leuke activiteiten zodat wij leren op verschillende manieren vertellen aan elkaar.1 kind krijgt een kaart en kiest uit 1 van de plaatjes om iets er over te vertellen aan de ander. Bijvoorbeeld het plaatje van het bos. Een leuke manier om wat te vertellen, En de juf vraagt aan de kinderen wat zij gehoord hebben. Kijk eens wat een betrokken koppies.

                

Wist u al dat onze juf van dansen houdt? Elke week gaan wij  1x (volks)dansen op grappige oude muziek. Bijvoorbeeld een mars dans. We leren marcheren op de maat als echte militairen en gaan op zoek naar “slechteriken”, We gebruiken hiervoor een verrekijker.

           

 

Tijdens het thema herfst tellen we ook de stippen op de paddenstoel. Tijdens deze activiteit tellen we eerst de stippen op de grote kaart. daarna geeft juf ons allemaal een kleine kaart met een paddenstoel. We tellen het aantal stippen. De kinderen gaan opzoek naar iemand met hetzelfde aantal stippen.

                        

 

In de klas gebruiken wij ook wisbordjes. We krijgen allemaal een “bordje” en een stift. De juf stelt ons een vraag en wij tekenen, schrijven het antwoord op het wisbordje. Wij vinden dit heel erg leuk om te doen.

    

 

Wij werken nog een weekje door over de Herfst, het volgende thema is Sinterklaas!