Groep 3-4: Hoe gaat het in de groep?

Geplaatst op vrijdag 26 januari 2018

Januari 2018

 

Inmiddels is de kerstvakantie weer voorbij en zitten we alweer in de maand januari.

De toetsweken zijn in volle gang en nog even en alle kinderen zijn weer getoetst. Kort daarna zal het  eerste verslag gaat alweer met de kinderen meegaan.

Met groep 3 zijn we bijna aan het einde van kern 6 van VLL gekomen en dat betekent dat ze bijna alle letters hebben geleerd! We merken dat de kinderen supertrots zijn op alle woorden en zinnen die ze al kunnen lezen. Misschien is het u ook al opgevallen dat ze zo ontzettend netjes kunnen schrijven. Sommige kinderen kunnen niet wachten tot ze aan elkaar mogen schrijven.

Met groep 4 zijn we druk bezig met optellen en aftrekken tot 100. Hoe kan ik een som op een handige manier uitrekenen. Maar ook de tafels zijn natuurlijk een belangrijke stap in groep 4. Vorige week hebben alle kinderen een w.c.-tafelkaart mee naar huis gekregen, zodat ze ook thuis kunnen oefenen.

Ook op spellinggebied zijn we druk aan het oefenen met allerlei spellingproblemen met als doel de woorden steeds beter te kunnen schrijven.

Kortom, we zijn hard aan het werk! Aankomende maandag hebben we een leuke voorstelling in de middenruimte. Dan is er even tijd voor ontspanning. We hopen dat de kinderen hiervan zullen gaan genieten!