PBS

Geplaatst op dinsdag 26 november 2019

Op de Driemaster werken wij met de methode van Positive Behaviour Support (PBS).

Positive Behavior Support (PBS) is een doelmatige, schoolbrede aanpak die zich richt op het versterken van gewenst gedrag en op het voorkomen van probleemgedrag. Het doel is het creëren van een positieve, sociale omgeving, die het leren bevordert en gedragsproblemen voorkomt. De drie kernwaarden van deze methode zijn veiligheid, verantwoordelijkheid en respect. PBS is een ‘kapstok’ waaraan alle schoolinterventies en methoden die met gedrag te maken hebben in een school opgehangen kunnen worden. Dingen die goed werken, worden vastgelegd en geïntegreerd in PBS. Dit zorgt ervoor dat succesvolle dingen niet verloren gaan.

In de hele school zult u verschillende dingen tegenkomen die met PBS te maken hebben.