Luizencontrole

hoofdluisRegelmatig wordt er hoofdluis gesignaleerd binnen onze school. Daarom zijn wij, in overleg met onze jeugverpleegkundige Judith Piek, begonnen met regelmatige controle op hoofdluis en neten bij alle leerlingen.
Sinds het begin van het schooljaar 2012/2013 wordt de luizencontrole iedere 1e woensdag na een schoolvakantie uitgevoerd.

Veel van onze leerlingen maken gebruik van een luizencape. Deze is te bestellen bij Elly Zwart of Karin Hartog voor een bedrag van € 10,–
Maar ondanks dat, zijn wij dit jaar in overleg met onze jeugdverpleegkundige Judith Piek ook begonnen met regelmatige controle op hoofdluis en neten bij alle leerlingen.

We hebben ook dit schooljaar weer een aantal ouders bereid gevonden om de luizencontrole op school uit te voeren, te weten: Pascale Geartner, Daniella Carolina, Melanie van Eerden en Estella Nabarro. Tevens kunnen wij een beroep doen op Sascha Janse en Miranda Bosch.

Indien er tijdens een controle bij uw zoon / dochter hoofdluis wordt gevonden, dan wordt u hiervan op de hoogte gesteld door onze schoolassistente Elly Zwart. Uiteraard wordt hier heel discreet mee omgegaan.

Het is belangrijk om het haar van uw zoon-dochter te behandelen lotion en een stofkam (netenkam). Tevens is er een nieuw middel verkrijgbaar bij apotheek/drogist, genaamd “Dimethicon”. Deze lotion zorgt ervoor dat de neten zich makkelijker  laten verwijderen. Na 2 weken volgt een na-controle.
Voor informatie over hoofdluis en de behandeling daarvan, verwijzen wij u naar de folder hoofdluis.

Mocht u nog vragen hebben, neem dan gerust contact op met één van de controleouders of met onze schoolassistent Elly Zwart. Ook kunt u informatie vragen bij onze jeugdverpleegkundige Judith Piek, tel. 276211 (GGD).

Om uw kind te mogen controleren op hoofdluis hebben wij wel uw schriftelijke toestemming nodig. Als kinderen nieuw ingeschreven worden wordt ook om toestemming gevraagd.

Wij hopen op uw medewerking en een luisvrij schooljaar!